Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czekoladowy tort z kremem dyniowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Czekoladowy tort z kremem dyniowym - składniki:
Czekoladowy tort z kremem dyniowym - sposób przygotowania: Ciasto: Dno formy o średnicy 20 cm wyścielić papierem do pieczenia. W jednej miseczce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej, cukier, gałkę i imbir, wymieszać do połączenia. Do drugiej miseczki przesiać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia. Przesypać do mokrych składników i wymieszać. Ciasto przelać do formy. Piec w temperaturze 170 stopni ok. 60 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Ciasto wyrównać i przekroić dwa razy - tworząc 3 blaty. Krem dyniowy: Puree z dyni zagotować z sokiem z pomarańczy i cukrem, zdjąć z ognia, połączyć z żelatyną. Odstawić do wystudzenia. Schłodzić kilka godzin w lodówce. Następnie połączyć z serkiem. Podzielić na dwie części i przełożyć blaty tortu. Schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: Czekoladę drobno posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kremówkę i wymieszać do połączenia składników. Tężejącą czekoladą ozdobić tort.
Zwiastun jesieni: krem z dyni