Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sernikobrownie z malinami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sernikobrownie z malinami - składniki:
Sernikobrownie z malinami - sposób przygotowania: Czekoladowy spód: Obie czekolady rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym jajku, dokładnie miksując po każdym. Do masy dodajemy mąkę z proszkiem oraz płynną czekoladę i dokładnie miksujemy całość. Gotową masę czekoladową wylewamy do blaszki o wymiarach 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia, ale nierównomiernie tworząc górki i dołki (masa jest gęsta więc nie będzie z tym problemu). Masa serowa: Do miski przekładamy ser. Stopniowo dodajemy cukier, cukier wanilinowy oraz po jednym jajku cały czas miksując.Na koniec dodajemy proszek budyniowy i miksujemy na gładką masę. Zawartość miski przelewamy na czekoladowy spód. Na wierzchu rozkładamy maliny. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Studzimy w uchylonym piekarniku. Zostawiamy, najlepiej na noc, do całkowitego ostygnięcia i związania masy serowej. Przechowujemy w lodówce.
Szybki sernik z sekretnym składnikiem

Informacje o Sernikobrownie z malinami

  • To co dobre bez Ciebie się nie zrobi

    To co dobre bez Ciebie się nie zrobi

    których zrobisz to lepiej, niż Ci się wydaje. Oni są blisko Ciebie. Sernikobrownie z malinami Czego potrzebujesz: prostokątnej blaszki o wymiarach 20 x 24 cm Przygotowanie: 2 godziny Temperatura piekarnika: 160 – 170 stopni Czas pieczenia: 50 minut Ilość porcji: 10 Składniki: Mus malinowy: 2 i 1/2