Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cytrynowy tort naleśnikowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Cytrynowy tort naleśnikowy - składniki:
Cytrynowy tort naleśnikowy - sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Okrągłą formę (pasującą wielkością do naleśników) smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Cytryny myjemy, sparzamy wrzątkiem i osuszamy, ścieramy z nich skórkę na tarce o drobnych oczkach. W formie układamy naleśniki jeden na drugim, każdy posypujemy cukrem, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy skórką cytrynową. Tort wstawiamy do piekarnika i zapiekamy około 30 minut. Ciasto: Wszystkie składniki mieszamy. Wsypujemy tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję kefiru. Gotowe odstawiamy na pół godziny. Nastepnie smażymy naleśniki.
Tort naleśnikowy na Skittles'ach

Informacje o Cytrynowy tort naleśnikowy

  • Cytryna - słodko, wytrawnie, egzotycznie

    Cytryna - słodko, wytrawnie, egzotycznie

    Doskonały jako drugie śniadanie, podwieczorek, albo danie obiadowe na słodko. Tort możesz podawać np. ze świeżymi owocami, owocowym musem, bitą śmietaną albo lodami waniliowymi. Cytrynowy tort naleśnikowy 20-30 naleśników 3 cytryny 20-30 łyżeczek cukru masło bułka tarta Ciasto - przepis