Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Przepyszne tangiatelle w sosie śmietanowym z pietruszką
Przepyszne tangiatelle w sosie śmietanowym z pietruszką - składniki:
Przepyszne tangiatelle w sosie śmietanowym z pietruszką - sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według uznania, najlepszy jest jednak al. dente (8 minut). W oddzielnym garnku przygotowujemy sos śmietanowy: na małym ogniu roztapiamy masło, dodajemy drobno pokrojoną szalotkę do momentu aż się zeszkli, wlewamy śmietanę, dodajemy serek śmietankowy. Na sam koniec dorzucamy pokrojoną drobno pietruszkę. Sos powstaje ok 10 minut, powinien być odpowiednio gęsty. Całość mieszamy w misce aż do połączenia i posypujemy startym parmezanem ! I gotowe!
- 8 gniazd makaronu tangiatelle
- 40 g masła
- topiony serek śmietankowy 50 g
- 250 ml śmietany 36 %
- szalotka
- 80 g parmezanu
- pęczęk pietruszki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki