Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tagliatelle z sosem warzywnym i jarmużem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tagliatelle z sosem warzywnym i jarmużem - składniki:
Tagliatelle z sosem warzywnym i jarmużem - sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Warzywa opłukać, osuszyć. Cukinię pokroić w pół plastry, pomidory w kostkę a paprykę w paski. Na rozgrzanym oleju smażyć kolejno warzywa. Usmażony jarmuż odłożyć. Resztę warzyw przełożyć do garnka. Wlać wodę, dodać koncentrat pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawić do smaku solą. Wymieszać. Pogotować razem 3 minuty na wolnym ogniu. Porcje makaronu nakładać na talerz. Polać sosem warzywnym i na wierzchu posypać jarmużem.