Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaronowa uczta

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaronowa uczta - składniki:
Makaronowa uczta - sposób przygotowania: Przepis 1: Makaron ugotować al dente. Borowiki pokroić. Na rozgrzany ok. 2 łyżki oliwy wrzucić grzyby i podsmażyć, doprawić solą i zdjąć z patelni. Na tą samą rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oliwy i smażymy krewetki z dwóch stron ok. 4 min, w czasie smażenia dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy grzyby i doprawiamy całość pieprzem i dodać pietruszkę. Zdjąć z ognia i dodać śmietankę. Dokładnie wymieszać. Makaron odcedzić. Przepis 2: Makaron ugotować al dente. Na patelni szpinak zalewamy ok. 3 łyżkami wody i gotujemy ok. 2 minuty. Następnie odsączyć na sitku i posiekać na dosyć duże kawałki. Kurczaka kroimy na kostkę i smażymy na oliwie aż się zarumieni, dodać drobno posiekany czosnek. Następnie do kurczaka dodajemy szpinak, śmietanę i estragon całość podgrzewamy następnie zdejmujemy z ognia i doprawiamy pieprzem i solą. Ugotowany makaron odcedzamy i skraplamy oliwą. Następnie dodajemy do niego zawartość z patelni i mieszamy. Wykończenie: Na dużym półmisku wykładamy najpierw nasz 1 przepis. Wykładamy makaron i polewamy go sosem z patelni. Na drugiej połowie półmiska wykładamy 2 przepis. Całość dekorujemy natką pietruszki. Cała rodzina może zasiąść do stołu i skosztować pysznych makaronów.