Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pizzerinki ze szpinakiem i fetą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pizzerinki ze szpinakiem i fetą - składniki:
Pizzerinki ze szpinakiem i fetą - sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę umieścic w misce. Dodać oliwę. Rozczyn: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże. Dodać cukier, sól oraz 3 łyżki mąki i dobrze wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia. Do mąki wlać rozczyn i ugnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 2 h. (najlepiej na noc). Sos na ciasto: Przecier wymieszać z ketchupem, oliwą, bazylią i posiekanym czosnkiem. Ciasto rozwałkować na niewielkie, niegrube placki. Posmarować sosem. Szpinak odmrozić i odparować na patelni. Ułożyć na pizzy. Ser fetę pokroić na małe kosteczki i wyłożyć na wierzch pizzy. Mozzarelle zetrze na tarce lub drobno rozdrobnić. Posypać pizze. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok. 10-15 min.