Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Penne z tuńczykiem, oliwkami i karczochami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Penne z tuńczykiem, oliwkami i karczochami - składniki:
  • 500 g makaronu penne
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 2 drobno posiekane papryczki chilli
  • filiżanka czarnych oliwek
  • 400 g karczochów z puszki
  • 2 łyżki posiekanych kaparów
  • 400 g tuńczyka z puszki
  • stary parmezan
Penne z tuńczykiem, oliwkami i karczochami - sposób przygotowania: Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody. W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy,dodaj czosnek i chilli, podgrzewaj 2-3 minuty. Przełóż do garnka ugotowany makaron, dodaj pozostałe składniki i całość podgrzej. Posyp startym parmezanem.