Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tagliatelle z romanesco z parowaru

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tagliatelle z romanesco z parowaru - składniki:
Tagliatelle z romanesco z parowaru - sposób przygotowania: Z kalafiora oddzielamy kilka sztuk różyczek. Myjemy je i układamy na folii aluminiowej na 2 poziomie parowaru. Makaron tagliatelle wkładamy do pojemnika na ryż i ustawiamy na 1 poziom. Zalewamy makaron wrzątkiem na 2 cm powyżej jego poziomu i włączamy urządzenie na 8 minut. Kiełki słonecznika kroimy w mniejsze kawałki. Po 8 minutach parowania makaron odcedzamy na sitku. Gdy woda się odsączy, polewamy łyżeczką oliwy z oliwek, posypujemy ziołami dalmatyńskimi i mieszamy. Tagliatelle przekładamy na talerz, posypujemy kiełkami słonecznika i kładziemy kalafior romanesco. Przepis pochodzi z bloga: http://parowarfaceta.blogspot.com/