Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pełnoziarniste Fusilli ze szparagami i piersią w toskańskich ziołach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pełnoziarniste Fusilli ze szparagami i piersią w toskańskich ziołach - składniki:
Pełnoziarniste Fusilli ze szparagami i piersią w toskańskich ziołach - sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej mięso. Następnie przyprawiamy pieprzem ziołowym i ziołami toskańskimi. Po czym odstawiamy na bok. Szparagi płuczemy i odłamujemy z nich końcówki. Pieczarkę myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Kawałki piersi z kurczaka układamy na folii aluminiowej na 1 poziomie parowaru i włączamy urządzenie na 20 minut. Makaron świdry pełnoziarnisty z orkiszem wrzucamy do pojemnika na ryż. Na 8 minut przed końcem parowania mięsa, zalewamy makaron wrzątkiem i układamy pojemnik z nim na 2 poziom. W tym samym czasie na 3 poziom układamy na folii szparagi i plastry pieczarki. Dymkę wraz ze szczypiorkiem myjemy i kroimy. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plastry. Po skończeniu parowania na sitku odcedzamy makaron. Polewamy go oliwą z oliwek, dokładamy do niego dymkę ze szczypiorkiem, pieczarki, rzodkiewki, kawałki piersi z kurczaka i kroimy szparagi, które również dorzucamy. Wszystko razem mieszamy i nakładamy na talerz, tudzież miseczkę, bądź pakujemy do lunch boxa na piknik, do pracy czy szkoły :). Przepis pochodzi z bloga: http://parowarfaceta.blogspot.com/
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim