Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Spaghettti z soczewicą i grillowanymi polędwiczkami drobiowymi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Spaghettti z soczewicą i grillowanymi polędwiczkami drobiowymi - składniki:
Spaghettti z soczewicą i grillowanymi polędwiczkami drobiowymi - sposób przygotowania: Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie smażymy posiekaną w kostkę cebule oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Gdy czosnek i cebula się zeszklą, dodajemy soczewicę i smażymy przez ok 15 minut. Następnie dodajemy starte na tarce marchewkę oraz pieczarki. Dusimy przez chwilę i dodajemy pomidory. Pod koniec smażenia dodajemy posiekane zioła oraz przyprawy. Soczewica musi być miękka ale nie powinna się całkowicie rozgotować, sos trzeba dość często mieszać aby nie przywarł i się nie przypalił. Polędwiczki w piersi kurczaka (można użyć całych piersi ale polędwiczki są jej najdelikatniejszą częścią i dlatego polecam użyć właśnie ich) oprószamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanej, posmarowanej oliwą patelni grillowej. Makaron przekładamy na talerz i polewamy gęstym pomidorowym sosem. Podajemy z grillowanymi polędwiczkami, świeżymi kiełkami rzodkiewki oraz świeżą bazylią.