Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron z krewetkami i boczkiem we włoskim stylu
Makaron z krewetkami i boczkiem we włoskim stylu - składniki:
Makaron z krewetkami i boczkiem we włoskim stylu - sposób przygotowania:
Boczek zrumień z obu stron i przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem (żeby odsączyć nadmiar tłuszczu). Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu (uważaj, żeby nie rozgotować, powinien być al dente). Na patelni rozgrzej olej, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż cały czas mieszając przez ok. 30 sekund. Dodaj krewetki. Smaż ok. 10-15 minut aż krewetki zaczną się rumienić. Dodaj sos chili. Przypraw solą do smaku. Zdejmij z ognia, dodaj makaron, przyprawę chili i pokrojone w paski suszone pomidory. Wymieszaj. Przed podaniem posyp kawałkami chrupiącego boczku.
Wskazówki:
Krewetki możesz wcześniej zamarynować w 2-3 łyżkach oleju z suszonych pomidorów i łyżce soku z cytryny.
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki