Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mozzarella z rukolą i polędwicą

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mozzarella z rukolą i polędwicą - składniki:
Mozzarella z rukolą i polędwicą - sposób przygotowania: Polędwicę pokroić na plastry i obsmażyć na łyżce tłuszczu, do zrumienienia. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200° C.
Ziemniaki krótko gotować w osolonej wodzie, odsączyć i obsmażyć do zru-mienienia na łyżce tłuszczu (można użyć oliwy aromatyzowanej, np. cytrynowej lub chili). Liście rukoli oczyścić z ogonków, opłukać, odsączyć i wymieszać z oliwą oraz odsączonymi z zalewy kaparami. Przyprawić solą i pieprzem.
Mozzarellę pokroić na plastry. Mięso i mozzarellę ułożyć na półmisku na przemian w dwóch rzędach. Ziemniaki wymieszać z sałatką z rukoli i ułożyć wzdłuż między rzędami mięsa przełożonego serem.