Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pascha na spodzie z herbatników

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pascha na spodzie z herbatników - składniki:
Pascha na spodzie z herbatników - sposób przygotowania: Ser zemleć. Masło i cukier rozpuścić w garnku. Dodać ser oraz jajka i ciągle ucierając, podgrzewać do zagotowania. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mlekiem, wlać do gotującego się sera, stale mieszając, aż składniki się połączą. Masę zdjąć z ognia, dodać bakalie (część bakalii odłożyć do przybrania) i wymieszać.
Dno tortownicy wysmarować masłem i wyłożyć herbatnikami, następnie włożyć masę serową i wyrównać powierzchnię. Paschę pokryć polewą przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu, przybrać bakaliami i mocno schłodzić w lodówce. Przed podaniem delikatnie przełożyć na talerz.