Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pascha waniliowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (22 głosy)

Pascha waniliowa - składniki:
Pascha waniliowa - sposób przygotowania: Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzyj w makutrze na puch (w mikserze nie da się uzyskać takiego efektu). Kolejno dodawaj żółtka oraz po trochu odciśniętego twarogu. Ucieraj, aż uzyskasz kremową konsystencję. Migdały upraż na suchej patelni na złoto. Krem przełóż do garnka o grubym dnie (bo masa lubi się przypalać) i dolej śmietankę. Zagotuj na małym ogniu, cały czas energicznie mieszając trzepaczką. Zdejmij garnek z ognia, do masy wrzuć migdały i kandyzowane owoce. Wymieszaj. Plastikową foremkę (np. doniczkę do kwiatów) wyłóż ściereczką lub gazą. Wlej masę serową, przykryj drugą ściereczką i dociśnij. Pod doniczkę podstaw talerzyk na ściekającą serwatkę. Paschę schładzaj w lodówce co najmniej 12 godzin. Kiedy stwardnieje, odwróć naczynie do góry dnem, wyjmij paschę i ułóż ją na talerzu.

Informacje o Pascha waniliowa

  • Pascha

    Pascha

    . Zobacz także: Pascha klasyczna Pascha waniliowa Cytrusowa pascha z żurawinami Pascha wielkanocna Pascha z galaretkami Łatwy przepis na sypane

  • Słodka Wielkanoc

    Słodka Wielkanoc

    półtłustego lub chudego, może się okazać, że masa nie będzie odpowiednio zwarta. Pascha waniliowa 1,5 kg twarogu 15 dag posiekanych migdałów 25 dag masła 25 dag cukru 1 cukier waniliowy (16 g) 5 żółtek 300 ml śmietanki (min. 30-proc.) 20 dag mieszanki owoców kandyzowanych Miękkie masło, cukier i

  • Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

    Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

    chrzanowa Zupa krem z zielonego groszku Ciasta i desery: Wielkanocna pascha waniliowa Sernik mojego taty Sernik na zimno Deser kokosowy z kajmakiem Krajanka cytrynowa