Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i fetą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (43 głosy)

Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i fetą - składniki:
Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i fetą - sposób przygotowania: Mąkę zmiksuj z mlekiem i żółtkami. Białka ubij na pianę. Dodaj do ciasta, delikatnie mieszając łyżką. Patelnię posmaruj olejem i usmaż naleśniki. Szpinak opłucz, odetnij ogonki. Masło rozpuść w garnku, wrzuć pokrojony czosnek i szpinak. Smaż 5 minut, następnie grubo posiekaj. Fetę rozgnieć widelcem i wymieszaj z twarogiem. Dodaj szpinak i pieprz, wymieszaj. Naleśniki posmaruj farszem i zwiń w rulony. Ułóż w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Zalej śmietaną wymieszaną z mlekiem i przyprawioną solą i pieprzem. Zapiekaj 40 minut w temp. 180°C.
Ażurowe naleśniki na słono

Informacje o Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i fetą

  • Menu dnia z naleśnikami ze szpinakiem

    Menu dnia z naleśnikami ze szpinakiem

    : Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i fetą Prosty deser, który przygotujesz w kilka minut. Składniki (na 4 porcje) 12 małych bez 400 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki wiśni w syropie owoce: maliny, jeżyny, porzeczki, truskawki, borówki Śmietankę ubij z cukrem, aż będzie sztywna. Na dnie