Zupa z porów
Informacje o Zupa z porów
-
Zupa z porem, ziemniakami i serem gorgonzola
Składniki:100 g gorgonzoli (dolce lub piccante)1 ząbek czosnku1,5 litra bulionu warzywnegomasło 2 łyżki serka mascarpone4 orzechy włoskie500 g ziemniaków4 porysól i pieprz Sposób przygotowania:Obieramy ziemniaki, kroimy je w kostkę i wkładamy do miski z zimną wodą (aby się nie utleniły). Odcinamy zi
-
Menu dnia z wyjątkowymi hamburgerami
Aksamitna zupa z porów idealnie smakuje i wygląda podana z groszkiem ptysiowym. Zupa krem z porów 3 ładne pory (tylko białe części) 2 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego 250 ml mleka (3.2-proc.) 120 ml gęstej śmietany (22-proc.) masło do smażenia sól pieprz gałka muszkatołowa posiekana natka
-
Homar
kremowej zupie z porów lub z marchewki. Wymieszać z majonezem i selerem naciowym pokrojonym w kostkę, zawijać w liście sałaty.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki