Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z porów

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa z porów - składniki:
Zupa z porów - sposób przygotowania: Umyte i oczyszczone pory kroimy w plasterki. Obrane ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości. Zestawiamy z ognia, trochę studzimy i miksujemy. Dodajemy sól i pieprz do smaku, podgrzewamy. Ser układamy na bułce, posypujemy ziołami i zapiekamy w piekarniku. Podgrzaną zupę podajemy w miseczkach, a grzanki na oddzielnym talerzyku. Ewentualnie można grzankę położyć na dnie miseczki i zalać zupą.

Informacje o Zupa z porów

  • Zupa z porem, ziemniakami i serem gorgonzola

    <strong>Zupa</strong> z <strong>porem</strong>, ziemniakami i serem gorgonzola

    Składniki:100 g gorgonzoli (dolce lub piccante)1 ząbek czosnku1,5 litra bulionu warzywnegomasło 2 łyżki serka mascarpone4 orzechy włoskie500 g ziemniaków4 porysól i pieprz Sposób przygotowania:Obieramy ziemniaki, kroimy je w kostkę i wkładamy do miski z zimną wodą (aby się nie utleniły). Odcinamy zi

  • Menu dnia z wyjątkowymi hamburgerami

    Menu dnia z wyjątkowymi hamburgerami

    Aksamitna zupa z porów idealnie smakuje i wygląda podana z groszkiem ptysiowym. Zupa krem z porów 3 ładne pory (tylko białe części) 2 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego 250 ml mleka (3.2-proc.) 120 ml gęstej śmietany (22-proc.) masło do smażenia sól pieprz gałka muszkatołowa posiekana natka

  • Homar

    kremowej zupie z porów lub z marchewki. Wymieszać z majonezem i selerem naciowym pokrojonym w kostkę, zawijać w liście sałaty.