Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Podsmażane zielone warzywa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Podsmażane zielone warzywa - składniki:
Podsmażane zielone warzywa - sposób przygotowania: Migdały parzymy i obieramy. Połowę z nich przekrawamy na połówki, połowę mielemy lub bardzo drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy przez 2 min połówki migdałów oraz chilli. Usuwamy chilli, dodajemy warzywa i smażymy całość 3-4 min. Mieszamy sherry i sok z cytryny, dodajemy 1 łyżkę wody. Warzywa polewamy sosem i posypujemy zmielonymi migdałami. Podsmażamy jeszcze przez 1 min.

Informacje o Podsmażane zielone warzywa

  • Menu dnia z ciastkami, które wybraliście na Facebooku

    Menu dnia z ciastkami, które wybraliście na Facebooku

    Chrupiące warzywa, podsmażane z dodatkiem chili i sherry. Taka przystawka pasuje szczególnie do pieczonych lub grillowanych mięs. Zobacz przepis na: Podsmażane zielone warzywa marynata z ciemnego piwa i miodu sprawi, że mięso nabierze ciekawszego smaku oraz złocistego koloru Zobacz przepis na

  • Zielone menu dnia

    Zielone menu dnia

    dobry pomysł na lekkie danie. Podsmażane zielone warzywa 2 łyżeczki oleju sezamowego 5 dag migdałów 1 suszona papryczka chilli 25 dag pokrojonej zielonej fasolki szparagowej 35 dag brokułów 35 dag poszatkowanych liści kapusty pekińskiej 1 łyżka wytrawnej sherry sok z 1 cytryny sól do smaku

  • Fasolka z fantazją!

    Fasolka z fantazją!

    fasolką, znowu wymieszaj i posyp natką pietruszki. Dobrze smakuje z bagietką. Autor: Aneta Kosiba Środek lata to idealny moment na tworzenie nowych dań - wystarczy umiejętnie połączyć sezonowe warzywa i gotowe! Próbuj do uzyskania najlepszego skutku. Podsmażane zielone warzywa 2 łyżeczki