Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tureckie ciasteczka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (20 głosów)

Tureckie ciasteczka - składniki:
Tureckie ciasteczka - sposób przygotowania: Masło ucieramy na gładką masę, dodając stopniowo cukier i przesianą mąkę. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na grubość 1 cm i kroimy na małe kwadraciki. Na środku każdego ciastka kładziemy obrany migdał. Ciastka układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy je w temperaturze 180°C na jasnozłoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem.

Informacje o Tureckie ciasteczka

  • Menu dnia z turecką sałatką i falafelami

    Menu dnia z turecką sałatką i falafelami

    . Autor: Maria Szkop Któż nie kocha podjadać ciepłych ciastek prosto z blachy? Spróbuj tureckiego przepisu na smakołyki z migdałami. Szybki deser na zapracowane dni. Przeczytaj przepis na tureckie ciasteczka z blachy

  • Wschodnie menu dnia z tureckimi pączkami

    Wschodnie menu dnia z tureckimi pączkami

    nasączonych tuż po upieczeniu syropem, była niegdyś przysmakiem sułtanów. Obecnie, podobnie jak nasze pączki, to bardzo popularny smakołyk. Jeśli chcesz spróbować innych tureckich smakołyków, wypróbuj również przepis Pascala Brodnickiego na tureckie ciasteczka przypominające faworki - Mafis tatlisi

  • Migdałowe inspiracje - przepisy z różnych stron świata

    Migdałowe inspiracje - przepisy z różnych stron świata

    filiżanki kawy. Tureckie ciasteczka migdałowe Syrop: 75 dag cukru sok z 1/2 cytryny 3 szklanki wody Ciasto: 30 dag mąki 12 dag cukru pudru 25 dag stopionego masła 3 jajka szczypta soli 1 cukier waniliowy 15 dag obranych całych migdałów Przygotuj syrop: zagotuj wodę z cukrem, dodaj sok z