Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwica w obręczach z papryki
Polędwica w obręczach z papryki - składniki:
Polędwica w obręczach z papryki - sposób przygotowania:
Polędwicę kroimy na grube plastry, paprykę na okręgi. Plastry mięsa umieszczamy w okręgach z papryki. Smarujemy po obu stronach oliwą. Grillujemy 3-4 min, przewracając z jednej strony na drugą. Posypujemy solą i pieprzem. Do polędwicy pasuje węgierski Egri Bikaver lub River Route - Merlot rocznik 1998, rumuńskie wino o aromacie cedru i dojrzałych czerwonych owoców (wina czerwone pijemy w temp. pokojowej, 18-20°C).
- 1/2 kg polędwicy
- 2 duże papryki (czerwona i żółta)
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
A może coś innego?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki