Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babka ucierana z ajerkoniakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (68 głosów)

Babka ucierana z ajerkoniakiem - składniki:
Babka ucierana z ajerkoniakiem - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 175°C. Jajka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stale ucierając, powoli wlewaj najpierw olej, a potem ajerkoniak. Połącz obie mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszaj z masą (ciasto powinno być płynne). Formę posmaruj masłem i posyp tartą bułką. Napełnij ciastem, ustaw na środkowym poziomie piekarnika. Piecz godzinę, a potem wyjmij z piekarnika i zdejmij formę. Ostudzone ciasto możesz udekorować lukrem lub czekoladą albo posypać cukrem pudrem. Jeśli chcesz, aby dłużej pozostało świeże, zawiń je szczelnie w folię aluminiową.
Babka, która zawsze wychodzi. A do tego ma wyśmienity smak