Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kastylijska zupa z migdałami

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kastylijska zupa z migdałami - składniki:
Kastylijska zupa z migdałami - sposób przygotowania: Szafran rozpuścić w gorącym bulionie. Bułkę pokroić w kostkę i zrumienić na połowie oliwy. Czosnek obrać, pokroić w plasterki i razem z migdałami zrumienić na pozostałej oliwie. Natkę posiekać i 2/3 dodać do podsmażonych z czosnkiem migdałów. Wlać 5-6 łyżek bulionu, zmiksować i wymieszać z pozostałym bulionem. Przyprawić kminem, pieprzem, solą, a następnie zagotować. Zupę rozlać do talerzy, posypać odłożoną natką pietruszki. Podawać z grzankami z bułki paryskiej

Informacje o Kastylijska zupa z migdałami

  • Szafran

    Szafran

    , wymieszać z masłem i podawać z gorącym sosem gorgonzola. (4 porcje) Kastylijska zupa z migdałami * 20 dag sparzonych i obranych migdałów, * 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego, * 5 ząbków czosnku, * 1 pęczek natki pietruszki