Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z warzywami i serem feta
Sałatka z warzywami i serem feta - składniki:
Sałatka z warzywami i serem feta - sposób przygotowania:
Warzywa umyć. Bakłażan pokroić w plastry, posolić, odstawić na 30 min, a następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego. Cebulę obrać. Cukinię pokroić w plastry, paprykę - w paski, cebulę - w krążki. Warzywa ułożyć na tacce z folii aluminiowej, skropić oliwą i piec na rozgrzanym grillu: bakłażan i cukinię - około 8 min, cebulę i paprykę - 12 min. Przełożyć do miski, skropić octem balsamicznym, posypać fetą pokrojoną w kostkę i bazylią. Sałatkę można wymieszać z sosem sałatkowym Greckim Knorr.
Przepis na prawdziwą pieczoną fetę prosto z Grecji [KUCHNIE ŚWIATA]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki