Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fasolka szparagowa z bryndzą i pestkami dyni

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (11 głosów)

Fasolka szparagowa z bryndzą i pestkami dyni - składniki:
  • 300 g fasolki
  • 2 łyżki pokruszonej bryndzy prawdziwej z owczego mleka najlepiej slowfoodowej
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 3 łyżki tłoczonego na zimno oleju z pestek dyni
  • sól
  • pieprz
Fasolka szparagowa z bryndzą i pestkami dyni - sposób przygotowania: Pestki dyni wysypać na suchą patelnię, prażyć na małym ogniu pod przykryciem, aż spuchną, dodać odrobinę oliwy i sól, dobrze wymieszać. Fasolkę ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie, odcedzić. Wrzucić z powrotem do gorącego garnka, polać olejem, potrząsać pod przykrywką, aż się dobrze natłuści. Ciepłą posypywać bryndzą, świeżo mielonym pieprzem i pestkami dyni.
Można ugotować fasolkę zawczasu i przed podaniem podgrzać ją na patelni
Zwiastun jesieni: krem z dyni

Informacje o Fasolka szparagowa z bryndzą i pestkami dyni

  • Kulinarne podróże. Sery z polskich gór

    Kulinarne podróże. Sery z polskich gór

    środek płatniczy. Fasolka szparagowa z bryndzą i pestkami dyni 300 g fasolki 2 łyżki pokruszonej bryndzy prawdziwej z owczego mleka najlepiej slowfoodowej 2 łyżki pestek dyni 3 łyżki tłoczonego na zimno oleju z pestek dyni sól pieprz Pestki dyni wysypać na suchą patelnię, prażyć na małym ogniu

  • Chuda jak fasolka

    wymieszać z fasolką. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Fasolka szparagowa z bryndzą i pestkami dyni 2 osoby, 30 minut . 300 g fasolki . 2 łyżki pokruszonej bryndzy, prawdziwej, z owczego mleka, najlepiej

  • Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie!

    Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie!

    Widelce Normann (6sz) Normann... Duże AGD do kuchni bpc... Podajnik na ręczniki papierowe... Szybkie danie z chrupiącymi pestkami i serem owczym. Bryndzę możesz zastąpić innym serem, dobrze sprawdzi się parmezan lub gruyer. Fasolka szparagowa z bryndzą i pestkami dyni 300 g