Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z mięsem Soljanka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (30 głosów)

Zupa z mięsem Soljanka - składniki:
Zupa z mięsem Soljanka - sposób przygotowania: Pokrój mięso w wąskie paseczki, podsmaż je na oleju razem z posiekaną cebulą. Osobno podsmaż wędlinę, też pokrojoną w cieniutkie paseczki. Mięso i wędlinę włóż do garnka, zalej 8 szklankami zimnej wody, gotuj 20 minut. Po tym czasie dodaj podsmażony na połowie masła koncentrat oraz posiekany czosnek, wino, sól i pieprz. Gotuj jeszcze 15 minut. Ogórki pokrój na cienkie paseczki, przesmaż je na pozostałym maśle, podlej kilkoma łyżkami wody. Duś do miękkości. Wymieszaj z zupą, gotuj jeszcze 5 minut. Cytrynę obierz ze skórki oraz wewnętrznych błonek, drobno pokrój. Do każdego talerza włóż po kilka oliwek i kawałeczków cytryny oraz łyżkę śmietany, na to wlej zupę. Do soljanki można także dodać kapary

Informacje o Zupa z mięsem Soljanka

  • Solidne zupy z mięsem - w sam raz na jesień!

    Solidne zupy z mięsem - w sam raz na jesień!

    Rosyjska solijanka to dość ekscentryczne połączenie mięsa, oliwek, kiszonych ogórków, często też ryb i kaparów... Może się wydawać dość nierozsądne, ale spokojnie - jest naprawdę pyszne!   Zupa z mięsem - soljanka 10-15 dag wieprzowiny (łopatka lub karkówka) 10-15 dag wołowiny z udźca 5 dag

  • Zupy dookoła świata

    Zupy dookoła świata

    -kwaśna i mocno doprawiona pieprzem. Zupa z mięsem Soljanka 10-15 dag wieprzowiny (łopatka lub karkówka) 10-15 dag wołowiny z udźca 5 dag wędliny (np. kiełbasy wiejskiej) 2 cebule 2 duże kwaszone ogórki 1 ogórek konserwowy 10 dag koncentratu pomidorowego 5-6 ząbków czosnku 50 ml wytrawnego