Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mule w pomidorach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (15 głosów)

Mule w pomidorach - składniki:
  • 2 kg muli
  • 100 ml oliwy
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 5 obranych i pokrojonych pomidorów (bez pestek)
  • 2 łyżki natki
  • 3/4 szklanki białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • chili
Mule w pomidorach - sposób przygotowania: Rozgrzej oliwę w dużym garnku, wrzuć cebulę, smaż 5minut. Gdy się zeszkli, dodaj czosnek, chili, pieprz i pomidory. Wlej wino, zagotuj. Dodaj oczyszczone mule, gotuj pod przykryciem. W trakcie gotowania potrząsaj kilka razy garnkiem, aż wszystkie mule się otworzą. Dodaj natkę, przypraw i podawaj z bagietką