Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Torcik truflowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (15 głosów)

Torcik truflowy - składniki:
Torcik truflowy - sposób przygotowania: Zrób ciasto: czekoladę połam i stop w kąpieli wodnej. Przestudź. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Powoli, nie przerywając mieszania, dodawaj płynną czekoladę i żółtka. Połącz z przesianą mąką i ubitymi na sztywno białkami. Nasmaruj masłem tortownicę o średnicy 23 cm, posyp ją warstwą kakao. Formę napełnij ciastem, piecz 35 minut w temp. 180°C. Ciasto jest gotowe, jeśli wbity w nie patyczek jest suchy po wyjęciu. Ciasto wyjmij, ostudź, okrój nożem i wyjmij z formy. Zrób polewę: utrzyj masło z cukrem na puszystą masę. Wlej stopioną czekoladę i mleko, nie przerywając mieszania. Polej ciasto, krój na porcje, gdy polewa zastygnie

Informacje o Torcik truflowy

  • Menu dnia z torcikiem truflowym

    Menu dnia z <strong>torcikiem</strong> <strong>truflowym</strong>

    . Zobacz przepis na: Łosoś w sosie winno-śmietanowym To ciasto zachwyca głębokim smakiem czekolady. Podawaj je z lodami waniliowymi i...filiżanką dobrego espresso. Zobacz przepis na: Torcik truflowy Sernik kawowy z polewą czekoladową