Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś na czerwono

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (9 głosów)

Łosoś na czerwono - składniki:
Łosoś na czerwono - sposób przygotowania: Łososia ułóż na folii aluminiowej skórą do dołu. Wymieszaj sól, cukry, musztardę i gałkę muszkatołową, natrzyj rybę. Na wierzchu ułóż plasterki buraka, ciasno zawiń w folię, na to połóż deseczkę i obciąż. Wstaw do lodówki na 2-3 dni. Zawinięta i obciążona ryba powinna leżeć na półmisku, ponieważ podczas marynowania może puścić sok. Przed podaniem łososia rozwiń, zdejmij buraki i delikatnie zeskrob resztki przypraw. Łososia pokrój na cienkie plasterki i podawaj ze śmietanką wymieszaną z miętą i szczypiorkiem.

Informacje o Łosoś na czerwono

  • Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie

    Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie

    gotowanego buraka sprawia, ze marynowany łosoś zyskuje piękny, rubinowy kolor. Podawaj go z kwaśną śmietaną, jako samodzielną przekąskę lub dodatek do blinów albo pieczonych ziemniaków. Zobacz przepis na łososia marynowanego na czerwono Tym naleśnikom z orzechowo-karmelkowym nadzieniem nie sposób się