Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wiener Tafelspitz (gotowana wołowina)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (7 głosów)

Wiener Tafelspitz (gotowana wołowina) - składniki:
Wiener Tafelspitz (gotowana wołowina) - sposób przygotowania: Kości umyj, włóż do garnka z odpowiednią ilością zimnej wody (kości powinny być zanurzone) i zagotuj. Mięso opłucz i dodaj do gotującego się rosołu. Po 30 minutach przesmaż cebulę na niewielkiej ilości tłuszczu i razem z warzywami (nie rozdrobnionymi), kilkoma ziarnami pieprzu i odrobiną soli dodaj do mięsa. Gotuj na małym ogniu około 2 godzin. Mięso wyjmij, pokrój w poprzek włókien na grube plastry i polej niewielką ilością wywaru. Tafelspitz możesz podawać z gotowanymi warzywami i chrzanem jabłkowym (mieszanką drobniutko startego świeżego korzenia chrzanu, startego jabłka i śmietany)
Zrazy zawijane, czyli pakunek ze spodziewajką