Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wiener Tafelspitz (gotowana wołowina)
Wiener Tafelspitz (gotowana wołowina) - składniki:
Wiener Tafelspitz (gotowana wołowina) - sposób przygotowania:
Kości umyj, włóż do garnka z odpowiednią ilością zimnej wody (kości powinny być zanurzone) i zagotuj. Mięso opłucz i dodaj do gotującego się rosołu. Po 30 minutach przesmaż cebulę na niewielkiej ilości tłuszczu i razem z warzywami (nie rozdrobnionymi), kilkoma ziarnami pieprzu i odrobiną soli dodaj do mięsa. Gotuj na małym ogniu około 2 godzin. Mięso wyjmij, pokrój w poprzek włókien na grube plastry i polej niewielką ilością wywaru. Tafelspitz możesz podawać z gotowanymi warzywami i chrzanem jabłkowym (mieszanką drobniutko startego świeżego korzenia chrzanu, startego jabłka i śmietany)
- 50 dag kości ze szpikiem
- 1.5 kg wołowiny (najlepiej dolna zrazowa)
- 1 cebula obrana i pokrojona w plastry
- włoszczyzna (marchew/ seler/ por/ korzeń pietruszki)
- ziarna czarnego pieprzu
- pokrojony szczypiorek
Zrazy zawijane, czyli pakunek ze spodziewajką
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki