Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Apfelkoch - pieczone jabłka
Apfelkoch - pieczone jabłka - składniki:
Apfelkoch - pieczone jabłka - sposób przygotowania:
Obierz jabłka (wydrąż gniazda nasienne) i ułóż w natłuszczonej żaroodpornej formie. Miejsca po gniazdach nasiennych napełnij borówkami. Masło utrzyj na pianę. Nie przerywając ucierania, kolejno dodawaj żółtka, cukier, kilka kropli aromatu i przesianą mąkę. Na koniec połącz z pianą z białek. Ciasto rozłóż na jabłkach i zapiecz w 180 st. C na złoty kolor.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki