Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mizeria po ukraińsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mizeria po ukraińsku - składniki:
Mizeria po ukraińsku - sposób przygotowania: Ogórki umyj, osusz, nie obieraj. Pokrój na cieniutkie plasterki lub zetrzyj na tarce do mizerii. Dymki oczyść i opłucz, pokrój w cienkie krążki białe cebulki i 5-6-centymetrowe kawałki zielonego szczypioru. Przygotuj sos: śmietanę przypraw do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Sosem polej ogórki, posyp posiekanym szczypiorkiem. Wstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Informacje o Mizeria po ukraińsku

  • Menu ukraińskie z trochę inną mizerią

    Menu ukraińskie z trochę inną mizerią

    złoty kolor w temp. 200°C. Gałuszki podawaj polane masłem, z dodatkiem surówek. Popularną w centralnej i wschodniej Europie mizerię można przyrządzać na wiele sposobów. Oprócz śmietany czy jogurtu, przygotowuje się ją na przykład z dodatkiem octu, urozmaica zaś dodając różnorodne zioła. Mizeria po

  • Chrupiące zielone ogórki - na śniadanie, obiad i deser

    Chrupiące zielone ogórki - na śniadanie, obiad i deser

    mizerię po tajsku . Mizeria po ukraińsku 50 dag ogórków sałatkowych 1 pęczek dymki Sos: 4-6 łyżek śmietany kremówki sok z 1/2 cytryny 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Ogórki umyj, osusz, nie obieraj. Pokrój na cieniutkie plasterki lub zetrzyj na tarce do mizerii. Dymki oczyść i opłucz, pokrój w