Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Barszcz wołyński

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (7 głosów)

Barszcz wołyński - składniki:
Barszcz wołyński - sposób przygotowania: Mięso ugotuj (najlepiej poprzedniego dnia), wyjmij z wywaru i oddziel od kości. Kawałki mięsa pokrój w kostkę. Do wywaru, w którym gotowało się mięso, włóż poszatkowaną kapustę, obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj 15 minut. Następnie dodaj ugotowaną fasolę razem z częścią wywaru, ugotowane i obrane buraki (pokrojone na cienkie paski). Wrzuć listek laurowy, przypraw do smaku, gotuj razem jeszcze 5 minut. Zdejmij z ognia, wlej śmietanę, dodaj zieleninę i mięso.