Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Barszcz wołyński
Barszcz wołyński - składniki:
Barszcz wołyński - sposób przygotowania:
Mięso ugotuj (najlepiej poprzedniego dnia), wyjmij z wywaru i oddziel od kości. Kawałki mięsa pokrój w kostkę. Do wywaru, w którym gotowało się mięso, włóż poszatkowaną kapustę, obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj 15 minut. Następnie dodaj ugotowaną fasolę razem z częścią wywaru, ugotowane i obrane buraki (pokrojone na cienkie paski). Wrzuć listek laurowy, przypraw do smaku, gotuj razem jeszcze 5 minut. Zdejmij z ognia, wlej śmietanę, dodaj zieleninę i mięso.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki