Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna)
Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna) - składniki:
Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna) - sposób przygotowania:
Mięso (bardziej popularna jest baranina, mniej mięso jagnięce) pokrój na kawałki, włóż do rondla o grubych ściankach lub do żaroodpornego naczynia. Oczyść i umyj warzywa. Połam fasolkę, obrane ziemniaki pokrój na plasterki, cebulę w kostkę. Warstwą cebuli, fasolki i ziemniaków przykryj baraninę, na wierzchu ułóż pokrojone w plastry bakłażany i pomidory. Oprósz solą i pieprzem, zalej 2 szklankami wrzącej wody lub bulionu warzywnego. Przykryj, piecz 2 godziny w temp. 180°C.
- 50 dag mięsa baraniego lub jagnięcego bez kości
- 80 dag ziemniaków
- 2-3 cebule
- 20 dag pomidorów
- 20 dag fasolki szparagowej
- 30 dag bakłażanów
- sól
- świeżo mielony pieprz do smaku.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki