Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (7 głosów)

Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna) - składniki:
Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna) - sposób przygotowania: Mięso (bardziej popularna jest baranina, mniej mięso jagnięce) pokrój na kawałki, włóż do rondla o grubych ściankach lub do żaroodpornego naczynia. Oczyść i umyj warzywa. Połam fasolkę, obrane ziemniaki pokrój na plasterki, cebulę w kostkę. Warstwą cebuli, fasolki i ziemniaków przykryj baraninę, na wierzchu ułóż pokrojone w plastry bakłażany i pomidory. Oprósz solą i pieprzem, zalej 2 szklankami wrzącej wody lub bulionu warzywnego. Przykryj, piecz 2 godziny w temp. 180°C.