Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku
Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku - składniki:
Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku - sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek posiekaj i zrumień na maśle. Marchew i pomidory pokrój w kostkę. Soczewicę zalej litrem wody, dodaj liść laurowy i gotuj 40 minut. Na 15 minut przed końcem dodaj maarchew, a gdy zupa jest prawie gotowa - pomidory, cebulke i czosnek. Przypraw, udekoruj natką.
Informacje o Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku
-
Bawarskie menu dnia na zakończenie tygodnia
Bawarskie zupy najczęściej podaje się z mięsnymi pulpetami (tzw. knödel), zrobionymi na przykład z wątróbki czy boczku. Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku 20-30 dag brązowej soczewicy 1 duża marchew 1 cebula 2 pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 liść laurowy natka ostra
-
Smaczne wspomnienia z Oktoberfest
, rozgnieciony czosnek i wymieszaj. Dopraw przyprawami. Sycąca zupa z soczewica i warzywami - w sam raz na obiad w chłodniejszy, jesienny dzień Zobacz przepis na: Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku Precle 250 ml wody, ciepłej 550 g mąki pszennej 1 opakowanie (7 g) suszonych drożdży 1 łyżka cukru 1 1/2
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki