Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (19 głosów)

Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku - składniki:
Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku - sposób przygotowania: Cebulę i czosnek posiekaj i zrumień na maśle. Marchew i pomidory pokrój w kostkę. Soczewicę zalej litrem wody, dodaj liść laurowy i gotuj 40 minut. Na 15 minut przed końcem dodaj maarchew, a gdy zupa jest prawie gotowa - pomidory, cebulke i czosnek. Przypraw, udekoruj natką.

Informacje o Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku

  • Bawarskie menu dnia na zakończenie tygodnia

    Bawarskie menu dnia na zakończenie tygodnia

    Bawarskie zupy najczęściej podaje się z mięsnymi pulpetami (tzw. knödel), zrobionymi na przykład z wątróbki czy boczku. Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku 20-30 dag brązowej soczewicy 1 duża marchew 1 cebula 2 pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 liść laurowy natka ostra

  • Smaczne wspomnienia z Oktoberfest

    Smaczne wspomnienia z Oktoberfest

    , rozgnieciony czosnek i wymieszaj. Dopraw przyprawami. Sycąca zupa z soczewica i warzywami - w sam raz na obiad w chłodniejszy, jesienny dzień Zobacz przepis na: Zupa z brązowej soczewicy po bawarsku Precle 250 ml wody, ciepłej 550 g mąki pszennej 1 opakowanie (7 g) suszonych drożdży 1 łyżka cukru 1 1/2