Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z soczewicy po indyjsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (22 głosy)

Sałatka z soczewicy po indyjsku - składniki:
Sałatka z soczewicy po indyjsku - sposób przygotowania: Przygotuj sos: wlej do słoiczka ocet balsamiczny, sok z cytryny i oliwę, dodaj sól i pieprz do smaku. Mocno zakręć i wymieszaj sos, energicznie wstrząsając słoikiem. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w wąskie paseczki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Pomidorki umyj i podziel na cząstki. Na talerzu ułóż opłukaną i osuszoną rukolę, pokrojoną paprykę, cebulkę i pomidorki. Posyp ugotowaną soczewicą i polej sosem.

Informacje o Sałatka z soczewicy po indyjsku

  • Menu dnia z ziołową rybą

    Menu dnia z ziołową rybą

    Ostra w smaku rukola dobrze komponuje się z łagodną soczewicą i słodką papryką. Smak całości dopełnia sos na bazie octu balsamicznego. Zobacz przepis na sałatkę z soczewicy po indyjsku AMBITION SALATERKA BIAŁA SA... Salaterka 115885 Salaterka 16cm 130012 Sprawdź