Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierożki samosy
Pierożki samosy - składniki:
Pierożki samosy - sposób przygotowania:
Rozgrzej łyżkę oleju, wsyp ziarenka gorczycy, dodaj listki curry, kurkumę, imbir i posiekaną chili, smaż, mieszając, przez 3-5 minut, aż przyprawy zaczną mocno pachnieć. Dodaj posiekane paluszki krabowe, posól do smaku, wymieszaj z posiekanymi listkami kolendry. Podgrzewaj kolejne 2-3 minuty. Wymieszaj mąkę z taką ilością wody, aby otrzymać jednolitą, gładką pastę. Ciasto na samosy (lub ciasto filo) podziel na 24 kwadraciki. Na każdym układaj porcję nadzienia i składaj w trójkąty. Sklejaj je za pomocą pasty z mąki i wody. Rozgrzej olej w głębokim rondlu o grubych ściankach. Aby sprawdzić, czy ma odpowiednią temperaturę, włóż kawałeczek ciasta. Jeśli usmaży się na rumiano w ciągu 30 sekund, tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. Teraz wkładaj do oleju samosy, a gdy się usmażą, osączaj je z tłuszczu na papierowym ręczniku.
A może coś innego?
Informacje o Pierożki samosy
-
Mille-feuille
się lekko zrumienią. Serwis Ugotuj.to poleca inne efektowne, ale niezbyt trudne, przepisy: DESER ''PAGODA'' PIEROŻKI SAMOSY
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki