Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jagnięcy udziec po francusku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (9 głosów)

Jagnięcy udziec po francusku - składniki:
Jagnięcy udziec po francusku - sposób przygotowania: Ułóż mięso w brytfannie, ponakłuwaj widelcem. Powierzchnię mięsa natrzyj solą. Piecz 25 minut na każde 50 dag wagi mięsa w temp. 180°C. Wymieszaj tartą bułkę i posiekaną zieleninę. Na 10 minut przed zakończeniem pieczenia posmaruj mięso musztardą, a następnie posyp tartą bułką wymieszaną z ziołami. Upieczone mięso przełóż na podgrzany półmisek i szczelnie przykryj folią aluminiową. Sos wytworzony podczas pieczenia mięsa wymieszaj z mąką, zasmaż i rozprowadź bulionem. Zagotuj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Pokrój jagnięcinę, podawaj z sosem.