Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Curry z krewetek po tajsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (14 głosów)

Curry z krewetek po tajsku - składniki:
Curry z krewetek po tajsku - sposób przygotowania: Rozgrzej olej w rondlu, dodaj cebulę, smaż, aż zacznie się rumienić (około 4 minut). Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry, mieszając smaż około minuty, aż wszystko zacznie intensywnie pachnieć. Wówczas wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny, dodaj cukier i zagotuj. Włóż pomidory, gotuj 2 minuty. Dodaj krewetki, gotuj, aż przestaną być przezroczyste (3 minuty). Posyp listkami kolendry, podawaj z limonką.

Informacje o Curry z krewetek po tajsku

  • Menu dnia

    Menu dnia

    jest przygotowywane na wiele sposobów. My proponujemy Wam curry z krewetkami w sosie z mleka kokosowego i pomidorów, który doprawiono kolendrą i curry. Zobacz przepis na curry z krewetek po tajsku Delikatny krem z włoskiego serka, chrupiąca kruszonka i słodkie owoce - z tych składników 

  • 4 rzeczy, które w tym tygodniu warto kupić w dyskontach [CZĘŚĆ 4]

    4 rzeczy, które w tym tygodniu warto kupić w dyskontach [CZĘŚĆ 4]

    . Usmażone na nim warzywa lub mięso nabierają charakterystycznego, orientalnego aromatu, a zatem warto wykorzystać go przede wszystkim w potrawach inspirowanych tradycjami kuchni indyjskiej tajskiej czy chińskiej, np. kurczakiem z mango i mlekiem kokosowym , curry z krewetkami czy tajskiej zupie