Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Curry z wołowiną po tajsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (15 głosów)

Curry z wołowiną po tajsku - składniki:
Curry z wołowiną po tajsku - sposób przygotowania: Wołowinę pokrój w paski w poprzek włókien. Zmiksuj szalotki, trawę cytrynową, czosnek, imbir, sól, pastę curry i cukier. Makaron ugotuj w osolonej wodzie (3-4 minuty), odcedź, przelej wodą i osącz. Rozgrzej w woku łyżkę oleju, podsmaż mięso. Dodaj groszek i smaż 30 sekund. Przełóż do miski, a w woku rozgrzej resztę oleju, włóż szalotki z przyprawami, smaż 2 minuty, co jakiś czas mieszając. Wlej mleko kokosowe, gotuj do zgęstnienia. Włóż mięso i groszek oraz kolendrę. Podawaj z makaronem.