Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka ogórkowa z Tajlandii

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (13 głosów)

Sałatka ogórkowa z Tajlandii - składniki:
  • 0.5 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 spore ogórki (bez nasion pokrojone w półplasterki)
  • 2 małe posiekane szalotki
  • ew. 2 łyżki suszonych krewetek do posypania
Sałatka ogórkowa z Tajlandii - sposób przygotowania: Jeśli używasz krewetek, przełóż je do malaksera i rozdrabniaj około minuty. Wymieszaj sok z limonki, cukier i sos rybny. Gdy cukier się rozpuści, dodaj ogórki i szalotki, wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę suszonymi krewetkami