Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pudding ryżowy po tajsku
Pudding ryżowy po tajsku - składniki:
Pudding ryżowy po tajsku - sposób przygotowania:
Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, zwykłym mlekiem i cukrem. Dodaj skórkę z limonki, przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz 30 minut w temp. 160-170°C. Ryż wyjmij z piekarnika, usuń skórkę z limonki. Wymieszaj, przypraw anyżem, dodaj kawałeczki masła, ponownie włóż do piekarnika. Pozostaw na 1-2 godziny, aż całe mleko zostanie wchłonięte, a na wierzchu utworzy się apetyczna rumiana skórka. Przykryj pudding folią aluminiową, jeśli ryż za bardzo się rumieni. Podawaj z owocami
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki