Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (30 głosów)

Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - składniki:
Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - sposób przygotowania: Jajka utrzyj mikserem z cukrem, mlekiem kokosowym i solą. Wlej do 6 żaroodpornych foremek, wstaw do kuchenki mikrofalowej (600 W) lub ustaw na blasze napełnionej wodą i wsuń do piekarnika nagrzanego do temp. 160°C. Zapiekaj w kuchence 20-30 minut (w zależności od wielkości foremek), a w piekarniku 45-50 minut. Zrób śmietanę: składniki zmiksuj, gotuj minutę, mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź, udekoruj pudding. Posyp czekoladą lub orzechami.

To jest ulubiony przepis ameluni, zielona_bula

Informacje o Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi

  • Menu dnia inspirowane smakami Tajlandii

    Menu dnia inspirowane smakami Tajlandii

    około 3 minutach), dodaj dymki i kapustę. Podgrzewaj 2 minuty, aż kapusta zmięknie. Przypraw solą i pieprzem. W Tajlandii po posiłku najczęściej serwuje się świeże owoce. Niekiedy jednak podaje się także słodkie desery, jak na przykład pudding koksowy. Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi 3

  • Tajskie menu dnia

    Tajskie menu dnia

    czekolady i mielonych orzechów sprawia, że pudding jest jeszcze smaczniejszy. Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi: 3 jajka 20 dag brązowego cukru 1 szklanka mleka kokosowego 1/4 łyżeczki soli wiórki czekoladowe lub mielone orzechy do posypania Śmietana kokosowa: 1 szklanka mleka kokosowego

  • Mleko kokosowe - aromat orientalnej kuchni

    Mleko kokosowe - aromat orientalnej kuchni

    : Beata Lipov (Lawendowy Dom) Aromatyczna kasza jaglana z mlekiem kokosowym i owocami Połączenie czekolady i kokosa w tym deserze doceni każdy łasuch. Jeśli wolisz coś delikatniejszego wypróbuj nasz przepis na flan kokosowy . Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi 3 jajka 20 dag brązowego

  • Egzotyczne przyprawy i dodatki do dań. Jak ich używać?

    Egzotyczne przyprawy i dodatki do dań. Jak ich używać?

    koloru różowego, oznacza to, że już zostały podgotowane. Do rondla dodaj rozmrożone krewetki. Autor: Aneta Kosiba Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi 3 jajka 20 dag brązowego cukru 1 szklanka mleka kokosowego 1/4 łyżeczki soli wiórki czekoladowe lub mielone