Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kuleczki wołowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Kuleczki wołowe - składniki:
Kuleczki wołowe - sposób przygotowania: Zeszklij cebulę na odrobinie oleju. Gdy zacznie się rumienić, dodaj mięso i smaż 5 minut. Teraz dodaj przyprawy, chili, imbir i czosnek, posól, smaż, aż mięso nie będzie już surowe. Zdejmij z ognia, dodaj ziemniaki, połącz z mięsem. Z masy formuj kulki, panieruj je w lekko ubitych białkach i w tartej bułce. Smaż w gorącym, głębokim oleju. Podawaj na gorąco.

Informacje o Kuleczki wołowe

  • Menu dnia z wołowymi kuleczkami

    ziołami. Dodać drobinę masła, znowu doprawić i piec wysoko w piekarniku przez 5 minut lub do momentu, gdy wierzch dania osiągnie złoty kolor. Autor: Wydawnictwo Olesiejuk Podane z ziemniakami i warzywami będą bardzo dobrym daniem głównym, a w wersji bez dodatków mogą stanowić prostą przekąskę. Kuleczki