Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jabłka cynamonowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (28 głosów)

Jabłka cynamonowe - składniki:
Jabłka cynamonowe - sposób przygotowania: Obierz jabłka (wytnij gniazda nasienne) i pokrój je na cząstki lub w plasterki. Oprósz przyprawami, skrop sokiem z cytryny, ułóż w żaroodpornym naczyniu. Obłóż kawałeczkami masła i posyp brązowym cukrem. Piecz w temp. 175°C, aż jabłka będą miękkie. Podawaj gorące od razu po przygotowaniu.

Informacje o Jabłka cynamonowe

  • Menu dnia z sałatką i tostami

    Menu dnia z sałatką i tostami

    miodem. Zobacz przepis na jabłka cynamonowe. Emile Henry MINI COCOTTE Ga... Vialli Design Naczynie do z... Vialli Design Naczynie do z... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info

  • Menu dnia

    Menu dnia

    w kuchni. By urozmaicić słodką przekąskę, podaj jabłka z lodami waniliowymi lub orzechowymi. Zobacz przepis na jabłka cynamonowe

  • Sycące menu dnia z rybnymi krokietami i pieczonym deserem

    Sycące menu dnia z rybnymi krokietami i pieczonym deserem

    obrotowa 00010205 Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Doskonałym dodatkiem do pieczonych jabłek będzie kulka lodów śmietankowych lub waniliowych, albo kremowy serek naturalny. Jabłka cynamonowe 5 dużych jabłek 15 dag brązowego cukru 1.5 łyżki

  • Menu dnia z sycącą zapiekanką

    Menu dnia z sycącą zapiekanką

    przygotowaniu i niedrogie. Podawaj gorące od razu po przygotowaniu! Jabłka cynamonowe Składniki: 5 dużych jabłek 15 dag brązowego cukru 1,5 łyżki masła sok z limonki cynamon kardamon goździki gałka muszkatołowa Obierz jabłka (wytnij gniazda nasienne) i pokrój je na cząstki lub w plasterki. Oprósz

  • Owoce prosto z pieca

    Owoce prosto z pieca

    Pieczone jabłka świetnie sprawdzą się wtedy, kiedy masz ochotę na zdrowy i szybki do wykonania deser. Z ich dodatkiem przygotujesz także pyszne śniadanie na słodko, dodając je do jogurtu z musli, ryżu lub owsianki. Jabłka cynamonowe 5 dużych jabłek 15 dag brązowego cukru 1,5 łyżki masła sok z