Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chałwa marchewkowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (12 głosów)

Chałwa marchewkowa - składniki:
Chałwa marchewkowa - sposób przygotowania: Marchewkę zetrzyj na bardzo drobnej tarce. Rozgrzej łyżkę tłuszczu, włóż startą marchewkę i smaż 5 minut. Wlej mleko i wodę, gotuj około 15 minut. Następnie dodaj cukier, resztę ghee i kardamon. Wymieszaj, a gdy masa zacznie odstawać od ścianek naczynia, dodaj pokrojone uprażone orzechy. Zdejmij z ognia, przełóż do natłuszczonego naczynia. Gdy zastygnie, pokrój w kostkę.

Informacje o Chałwa marchewkowa

  • Domowe łakocie

    Domowe łakocie

    kaszy manny oraz chałwę marchewkową . Chałwa 2 szklanki białego sezamu 1/2 szklanki miodu kilka kropel olejku waniliowego 1/4 szklanki pistacji Sezam prażymy na patelni i studzimy. Mielemy na pył w blenderze, dodajemy miód i olejek waniliowy, mieszamy. Dodajemy zblanszowane pistacje, mieszamy i

  • Deser z nietypowym składnikiem

    Deser z nietypowym składnikiem

    marchewkowe ciasto gości na naszych stołach i wciąż jest jednym z wypieków, których najczęściej poszukujecie w bazie przepisów Ugotuj.to (zobacz: Wasze ulubione ciasta na Światowy Dzień Pieczenia ). Chałwa marchewkowa 25 dag marchewek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki wody 8 pokrojonych