Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grillowane szparagi z cheddarem
Grillowane szparagi z cheddarem - składniki:
Grillowane szparagi z cheddarem - sposób przygotowania:
Oczyść szparagi, blanszuj je przez 3 minuty w osolonej wodzie, ostudź w wodzie z kostkami lodu. Osącz i odłóż. Zrób sałatkę z pieczarek: wymieszaj oliwę, wodę, sok z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Sosem polej pieczarki i dokładnie je wymieszaj. Szparagi upiecz na grillu lub na ruszcie piekarnika, aż pokażą się ciemne paski. Ułóż na blasze wyścielonej pergaminem i posyp startym serem cheddar. Włącz grill, zapiekaj tylko tak długo, aż ser się rozpuści i leciutko przyrumieni. Podawaj z sałatką z pieczarek. Uwaga: zamiast szparagów możesz użyć cukinii pokrojonych wzdłuż w paski o długości i grubości szparagów.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki