Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rolada z wołowiny
Rolada z wołowiny - składniki:
Rolada z wołowiny - sposób przygotowania:
Mięso umyj starannie, usuń kości, lekko rozbij na płat równej grubości. Czerstwe bułki pokrój w drobną kostkę, wrzuć do miski, wymieszaj z posiekaną i przesmażoną na maśle cebulą, dodaj obrane i utarte marchewki. Masę przypraw do smaku utłuczonymi goździkami, cynamonem, solą i pieprzem. Połóż płat mięsa na czystej ściereczce, posmaruj przygotowanym farszem, ciasno zwiń, zawijając mięso w ściereczkę. Roladę obwiąż czterokrotnie złożoną grubą bawełnianą nicią i włóż do naczynia z wrzącą, osoloną wodą (powinno być jej tyle, by przykrywała mięso). Gotuj 4 godziny na bardzo małym ogniu. Ugotowaną roladę wyjmij z wody, włóż między dwie deseczki, przyciśnij ciężkim przedmiotem i dobrze wystudź. Dopiero bezpośrednio przed podaniem usuń ściereczkę, a mięso pokrój na cienkie plastry. Serwuj na zimno jako przystawkę z kawałkami marynowanej dyni.
A może coś innego?
Informacje o Rolada z wołowiny
-
Menu na komunijne przyjęcie
Rolada z wołowiny Kolorowe roladki drobiowe Surówka z buraków Surówka z brokuła Przekąski: Rożki obfitości Śledzie po kaszubsku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki