Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Alfajores (markizy migdałowe)
Alfajores (markizy migdałowe) - składniki:
Alfajores (markizy migdałowe) - sposób przygotowania:
Utrzyj masło z cukrem, dodając po parę kropli obu olejków. Kolejno wbijaj jajka, cały czas ucierając. Kolejne jajko wbijaj dopiero wtedy, gdy poprzednie połączy się z masą. Dodaj mąkę wymieszaną z migdałami i zagnieć. Ciasto włóż na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkuj, powycinaj kółka. Piecz 20 minut na blasze nasmarowanej masłem i oprószonej mąką. Składaj po dwa kółeczka, przekładając je dżemem, stopioną czekoladą lub kremem kajmakowym (patrz przepis obok)
- 25 dag mielonych migdałów
- 30 dag masła
- 22 dag cukru
- skórka z 1 cytryny
- olejek waniliowy
- olejek migdałowy
- 3 jajka
- 25 dag mąki
A może coś innego?
Informacje o Alfajores (markizy migdałowe)
-
Migdałowe inspiracje - przepisy z różnych stron świata
; źródło: Okazje.info Alfajores, to kruche markizy, przygotowywane na bazie zmielonych migdałów, zazwyczaj przełożone kajmakiem. Popularne są m.in. w Hiszpanii, a także wielu krajach Ameryki Południowej, np. Meksyku, Argentynie, Chile. Alfajores (markizy migdałowe) 25 dag mielonych migdałów
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki