Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Costelinha (żeberka wieprzowe z grilla)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (7 głosów)

Costelinha (żeberka wieprzowe z grilla) - składniki:
Costelinha (żeberka wieprzowe z grilla) - sposób przygotowania: Żeberka opłucz i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Bezpośrednio przed grillowaniem natrzyj solą kamienną lub morską oraz świeżo mielonym pieprzem. Możesz użyć pieprzu kolorowego, specjalnego do steków. Żeberka ułóż na mocno rozgrzanym grillu i piecz, aż będą ładnie przyrumienione z zewnątrz, a w środku miękkie i soczyste.
W podobny sposób, bez marynowania, możesz upiec również steki z karkówki wieprzowej. Gotowe żeberka podawaj z cząstką cytryny i łagodnym sosem: pomidorowym, ziołowym albo czosnkowym.