Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Costelinha (żeberka wieprzowe z grilla)
Costelinha (żeberka wieprzowe z grilla) - składniki:
Costelinha (żeberka wieprzowe z grilla) - sposób przygotowania:
Żeberka opłucz i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Bezpośrednio przed grillowaniem natrzyj solą kamienną lub morską oraz świeżo mielonym pieprzem. Możesz użyć pieprzu kolorowego, specjalnego do steków. Żeberka ułóż na mocno rozgrzanym grillu i piecz, aż będą ładnie przyrumienione z zewnątrz, a w środku miękkie i soczyste.
W podobny sposób, bez marynowania, możesz upiec również steki z karkówki wieprzowej. Gotowe żeberka podawaj z cząstką cytryny i łagodnym sosem: pomidorowym, ziołowym albo czosnkowym.
W podobny sposób, bez marynowania, możesz upiec również steki z karkówki wieprzowej. Gotowe żeberka podawaj z cząstką cytryny i łagodnym sosem: pomidorowym, ziołowym albo czosnkowym.
A może coś innego?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki