Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Coracao (kurze serduszka po brazylijsku)
Coracao (kurze serduszka po brazylijsku) - składniki:
Coracao (kurze serduszka po brazylijsku) - sposób przygotowania:
Serduszka oczyścić, umyj i osusz. Przypraw solą, pieprzem i oregano, dodaj posiekany szczypiorek, piwo i olej zmiksowany z czosnkiem. Wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki. Przygotowane serca nadziej na szpadę i piecz na grillu o zrumienienia.
- 1/2 kg kurzych serduszek
- 5 ząbków czosnku
- 100 ml oleju roślinnego
- 100 ml jasnego piwa
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- oregano
Informacje o Coracao (kurze serduszka po brazylijsku)
-
Przepisy z piwem na Dzień Piwowara!
. Z drugiej strony to pomysł na tani i łatwy w wykonaniu mięsny przysmak. Najprostsze pomysły są ponoć najlepsze. Brawa dla Brazylijczyków. Coracao (kurze serduszka po brazylijsku) 1/2 kg kurzych serduszek 5 ząbków czosnku 100 ml oleju roślinnego 100 ml jasnego piwa szczypiorek sól pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki